четвер, 24 квітня 2014 р.

Проблеми


Більше половини українців (56,8%) називають основною проблемою українського села безробіття
Такі дані соціологічного дослідження «Що таке українське село сьогодні?», організованого тижневиком «Коментарі:» і порталом comments.ua спільно з Інститутом Горшеніна за підтримки керівника групи компаній «Авангард» Олега Бахматюка. Під час дослідження було опитано 2000 респондентів з усіх регіонів України.
Серед головних проблем респонденти назвали також поганий стан доріг (34,9%), проблему зайнятості молоді (27,5%), низьку якість медичного обслуговування (21,6%), пияцтво та наркоманію (19,7%).
Практично кожного шостого сільського жителя України (17,7% опитаних) хвилює питання незахищеності пенсіонерів та малозабезпечених, кожного сьомого - відсутність або поганий стан шкіл та дитсадків (14,8%), а також відсутнє або погане освітлення вулиць (14%).
Відсутність якісного водопостачання серед головних проблем українського села назвали 10,6% опитаних, проблеми з газифікацією - 8%, проблеми з транспортом - 6,5%.
Між іншим, для сільських жителів не актуальні проблеми корупції та браку житла: брак держдопомоги сільгосппідприємства вважають серйозною проблемою 5,1% респондентів, корупції - 3,7%, нестачі житла і злочинності - 3,5%, проблеми розпаювання та приватизації землі - 1 , 9% опитаних.

2 коментарі: